Naschoolse cursus

Skillz organiseert naschoolse opleidingen!

Elk trimester gaan we van start in verschillende scholen in regio Antwerpen en Mechelen met activiteiten tijdens de naschoolse opvanguren.
Interesse om ook in jouw school toffe activiteiten te organiseren? Contacteer ons of kijk op onze website Skillz4schools.be!

if ( Programmeren == Top ) then { Welkom! }

Programmeren voor kinderen bestaat in verschillende modules. In een eerste module leren ze op een leuke manier wat een computer is, hoe die werkt (we vijzen een computer uit elkaar en steken die terug in elkaar) en wat een computer kan en niet kan; Daarna leren we de basis van programmeren op een speelse manier met programma's zoals Scratch en Makey Makey. Tenslotte komt het echte werk aan bod met computertalen HTML, CSS, PHP, enz.

WAAR?

Antwerpen

Mechelen

Wanneer?

MA 16.00 - 18.00

MA 16.00 - 18.00


Yi Ya Yoga

Iedereen is druk, druk, druk, en dit geven we ook dit ook door aan onze kinderen. Yoga is een rustmoment, even tot je zelf komen zonder competitie of prestatiedrang. Je komt, je doet mee op jouw manier, zoals jij het kan en dat is goed. Kinderen leren zichzelf goed kennen, oplossingen te vinden voor dingen die moeilijk voor ze zijn, onvolkomenheden te accepteren en van zichzelf te houden zoals ze zijn. Kinderyoga is een leuke en speelse manier om te ontspannen en om te leren hoe spanning te verminderen bv voor een toets of spreekbeurt.

WAAR?

Antwerpen

Mechelen

Wanneer?

DI 16.30 - 18.00

DI 16.30 - 18.00


Klik! Fotografie

Fotograferen doet vrijwel iedereen. Vooral nu veel mensen een digitale camera hebben en foto bewerken eenvoudig is. Een góede foto maken is echter wat anders dan op een knopje drukken. Daarvoor moet je niet alleen het juiste voorwerp of de juiste situatie voor je camera hebben. Je moet dan ook inzicht hebben in enkele technische aspecten rond digitaal fotograferen. Hier leren de kinderen op een leuke manier kennis maken met de basis aspecten van fotografie zoals diafragma, sluitertijd, ISO-waarden, compositie, etc.

WAAR?

Antwerpen

Mechelen

Wanneer?

DO 16.00 - 18.00

DO 16.00 - 18.00


Tik tik tik - Dactylo

Toetsenborden zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Door vlot te kunnen typen, bespaar je enorm veel tijd. Dankzij onze online leeromgeving, kunnen de kinderen zowel in de les als thuis oefenen op het typen. Na de cursus kunnen de kinderen vlot met tien vingers typen. Dankzij de interactieve leeromgeving is dit minder saai dan vroeger!

WAAR?

Antwerpen

Mechelen

Wanneer?

VR 16.00 - 18.00

VR 16.00 - 18.00


Learn to Speak English!

Tijdens onze lessen Engels komen de kinderen via een native speaker in contact met de Engelse taal. Ze leren de basis van de grammatica zonder in de boeken te moeten duiken en leren ook een grote woordenschat, waarbij de nadruk ligt op de digitale- en telecommunicatiewereld. Have Fun!

WAAR?

Antwerpen

Mechelen

Wanneer?

MA 16.00 - 18.00

MA 16.00 - 18.00